Skæg & Ballade
vi fortæller historier

Vi er Skæg & Ballade!

Bag Skæg & Ballade står Gorm og Jakob. To skæggede herrer med hjertet på rette sted. Vi mødte hinanden i forbindelse med arbejde hos Muskelsvindfonden, og har siden valgt at gøre venskabet til et professionelt samarbejde også.

 
Gorm_1080x1080_cinemagraph_ramme_ny.gif

Gorm Kjer Branderup

gorm@skaegogballade.dk
Tlf. 28 14 22 77

Gorm er...
uddannet pressefotograf fra Danmarks Journalisthøjskole
- certificeret dronefotograf

Og han er også....
- fribygger, der har skabt et kolonihavehus som professor Baltazar ville være misundelig efter
- eventafvikler, der laver eksklusive events sammen med Michelin-restauranten Gastromé og det eksklusive mikrodistilleri Njord Gin
- dygtig serie 2 målmand, indtil menisken røg, men han aner absolut intet om stillingen i den danske liga!
- bådejer i bådlauget ved Tangkrogen i Aarhus.

En god historie...

… var da tidligere topchef Ditlev Engel, fra Vestas skulle fotograferes i en tidslomme på noget, der lignede syv minutter.  Den altid dygtige journalist fra Jyllands-Posten levnede ikke mange minutter til fotograferingen. Til gengæld blev der tid til at 'locationscoute' rundt på den store fabrik, og da tiden bød sig, blev der brugt 3 minutter ét sted fra 3 vinkler - mere interview, og de sidste 4 minutter på ny lokation, hvor lyset var stillet klar. Billedet endte på forsiden.

… skatteforhandlingerne havde stået på i mange timer, og pressepoolen var fyldt til bristepunktet af ivrige fotografer og kamerafolk. Eneste plads var et skud fra jorden med mikrofoner, som dannede en ramme om Lars Løkke Rasmussen.

Jakob_1080x1080_ramme.gif

Jakob Egerup Edut

jakob@skaegogballade.dk
Tlf. 40 81 41 61

Jakob er...
- uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole
- uddannet Multimediedesigner fra Odense Tekniske Skole

Og han er også…
- far til to drenge med mærkelige navne
- pianist i Europas bedste Guns N’ Roses tribute-band
- absinth-entusiast
- spejder på 29. år

En god historie…
…var da rapgruppen - og meningsdannerne - Suspekt besluttede, at de ville slå et slag for Muskelsvindfonden på Grøn Koncert 2016. Derfor kontaktede de en af deres fans, en kørestolsbruger med muskelsvind, og spurgte, om hun ikke ville med dem på scenen under et nummer for at sætte fokus på formålet bag Grøn Koncert.

Det ville hun godt, men hun ville have to veninder med - blandt andet for at fremhæve gående med muskelsvind, der faktisk er en overset majoritet i diagnosegruppen.

Det blev til otte optrædener for op mod 200.000 mennesker i hele landet, og en fortælling, der både fandt sin vej i pressen, og sikrede Suspekt de frivilliges Respektpris det år. Samtidig satte gimmicken fokus på formålet bag Grøn Koncert, og blev startskuddet til et tilbagevendende ambassadør-samarbejde mellem eventet og udvalgte artister med fokus på formålet.

Efterfølgende skrev jeg følgende portræt af gruppen, og deres overvejelser bag initiativet. En historie, som Suspekt kaldte ‘et vanvittigt godt og relevant interview om at kunne rumme, forstå og værdsætte forskellighed blandt befolkningen, trods handicap eller andre mindre detaljer, som måtte gøre os forskellige fra hinanden.”